HUJŠANJE

Izguba kilogramov je pogojena v veliki meri z vadbo, s srčnim utripom, ki je idealen za izgubo maščobe (60 – 70 % vašega maksimalnega srčnega utripa). V tem obdobju je najbolj smiselna vadba, ki zajema, kar se da veliko število mišic v telesu ti. »Funkcionalna vadba«. V času treninga je priporočljivo dodajati vaje, ki nam pospešijo in s tem vzdržujejo optimalen srčni utrip skozi celo vadbo.

Izguba kilogramov je pogojena z vnosom kCal, ki je pod dnevno porabo organizma.

Primanjkljaj le teh ne sme biti drastično manjši od dnevne porabe. Smiselno je, da odstopa največ do 300 kCal. Izguba kilogramov je dobra takrat, ko ne izgubljamo kilograme na račun mišic, ampak na račun maščobnih zalog, katere smo pridobili v mirujočem obdobju oz. v obdobju ‘pregrehe’.

Dnevno smo v stiku z različnimi dijetami, na katere pa v večini ne odreagiramo vsi enako. Slej ko prej zadevi ne moremo več slediti in smo ponvno na točki, kjer ne vemo kako naprej.

Zato s smiselnim prehranskim načrtom ne bomo obstali na točki brezupa, imeli bomo  dovolj potrebne energije v času vadbe kot tudi v preostalih dnevnih aktivnostih.

PREJ – POTEM